Lübker golf resort anmeldelse GolfLIVING 2021

Lærker – Lupiner & lækre Lübker golf resort

Hvad er bedre end forventningens glæde over at skulle spille golf i to hele dage på det, som efter sigende skulle være en bane i absolut særklasse? ”En blændende 27-hullers mesterskabsbane, der ligger blandt de bedste golfbaner i Nordeuropa” er sådan de beskriver sig selv… så vi var derfor i super godt humør, da vi satte os i bilen med alt golfudstyret og satte kursen mod Djursland – og lad det være sagt med det samme: vi blev ikke skuffet, tværtimod.

Lubker golfbane

 For selvom der er langt fra København til Nimtofte på Djursland, så er det glemt, så snart man forlader motorvejen og kører af mindre befærdede veje gennem det smukke og idylliske landskab. De bastante klubfaciliteter stikker lidt ud i det ellers smukke landskab, men vores hus var pænt og moderne indrettet og lå smukt ved hul 4 og passede perfekt ind i vores forestilling om en dejlig golf-weekend med fokus på spil, natur og godt samvær.

Banen består af tre 9-huls sløjfer – Sand, Sky og Forest alle designet af Robert Trent Jones II og han har gjort det godt. Sløjferne er designet, så man kommer igennem et meget betagende og smukt varieret landskab af søer, bakker og skovarealer, hvilket gør det til en kæmpe natur- og spillemæssig fornøjelse – og det gælder uanset handicap.

Lubker golfbane

Vi var 3 erfarne og 1 nybegynder og vi havde alle fire en fantastisk oplevelse - selvom det for mig: nybegynderen, var lidt nervepirrende med alt det vand og kæmpe bunkere overalt. Men det gjorde, at jeg fik rykket lidt ved mine ”golf-grænser” og selvom der blev smidt en hel del bolde væk undervejs på de enkelte runder, så ødelagde det ikke den gode spiloplevelse.

Det der gør banen helt unik, er selve banens opbygning, som udfordrer dig fra første bold. Du får ikke det hele serveret, men det er lidt ligesom en god bog, som ikke afslører alt på én gang – her skal du vælge dine køller og jern med omhu og have godt styr på dine afstande, så du kan placere bolden hensigtsmæssigt for dig selv.

Der kan være langt mellem de enkelte huller, men vi nød gåturen på de fine naturstier og det giver en lille pause og mulighed for at snakke lidt undervejs. Der er dog anlagt en køre rute langs alle hullerne, som gør det muligt at bruge en golf cart, hvis man gerne vil have lidt mere fart på og spare tid mellem hullerne - men det var simpelthen en stor fornøjelse at opleve naturen tæt på og vi følte os hensat til den slags TV-golf, som man kun kan se fra internationale top baner – solen, de store lupinområder og de kvidrende lærker, gjorde desuden deres ypperste for at vise sig fra deres bedste side, så det er svært ikke at blive total begejstret over Lübker.

Lubker golfbane

Skal der alligevel lidt malurt i bægeret, så er det den triste kendsgerning, at stedets storhed desværre ikke har resulteret i mere international- eller national opmærksomhed og tiltrukket sig nogle store turneringer eller et solidt opland af golfere på daglig basis – så de (meget) store forhold står stadigvæk lidt øde hen og man fornemmer at der virker tomt.

Så vi nøjedes med at drikke nogle dejligt store, velskænkede fadøl på terrassen og kørte så mod Ebeltoft for at finde noget godt at spise – men det kan ikke rokke ved den kendsgerning, at Lübker golfresort ER en blændende flot oplevelse og synd at ambitionen om en international golfperle i Danmark ikke er lykkes endnu.

Alt i alt får stedet 5 ud af 6 stjerner. Den høje bane standard, hullernes opbygning og den enestående naturoplevelse, fås ikke meget bedre i Danmark - så herfra skal bare lyde en stor opfordring til at pakke udstyret, hvis man er ude efter en golfoplevelse ud over det sædvanlige!!

Lubker golfbane