Vigtige småting til golfbag'en

Vigtige småting til golfbag'en

Det vigtige golftilbehør - småting der tæller!

Der er nogle vigtige småting, som du altid skal have med dig – uanset om du bare skal træne eller ud at spille. De bør altid være i din bag, så du har det lige ved hånden.

Tees er vigtige, for uden dem kan du ikke løfte bolden op, for at få det perfekt træf på bolden – det gælder, når du skal slå dit første slag fra teestedet på hvert hul. Der er efterhånden kommet mange forskellige slags tees – både i størrelse og materiale. Det er lidt af en smagssag om man sværger til træ, bambus, plast eller måske nogle helt andre af sammenpresset kaffegrums!

Bamboo tees

I starten er det virkelig rart at have en scoretæller. Så kan du tælle hver gang du har lavet et slag og få hjælp til at regne ud hvor mange slag, du har brugt på at komme i hul. Det er en lettelse IKKE at skulle tænke hvert slag igennem og hvis man spiller parvis, så kan det også være en fordel at have en ekstra scoretæller, som kan bruges til at holde styr på medspillerens slag.

Det er også vigtigt at have blyant. Du skriver dine egne og din medspillers slag ned og omregner til scores efter hvert hul. 

Pitchfork er en lille slags gaffel, som du bruger på green, når du skal rette din bolds nedslagsmærker op. Derfor er det godt at have en pitchfork i lommen på hver runde, så du har den lige ved hånden.

På greenen, har du også brug for et markeringsmærke. Du kan nemlig, når bolden er på green, markere din bold og tage den op for at gøre den ren eller lægge bolden, sådan at boldens hjælpelinier passer med puttelinjen til hullet. Hvis din bold ligger i vejen for en anden spiller, så kan du også markere din bold og lægge den på plads igen, når det bliver din tur.

Et håndklæde eller to er også en super brugbar ting at have med - Håndklædet kan selvfølgelig bruges til at tørre dine hænder af, hvis de er blevet våde. Det bruges også til at tørre køllehovedet eller bolden af med, da det godt kan blive beskidt, hvis jorden er blød.

Hvis det er rigtigt varmt, kan det være dejligt at have mulighed for at gøre håndklædet vådt, så man kan tørre sig i ansigtet. Men det kan også være en god ide at gøre noget af håndklædet vådt før runden, så man har en mulighed for at gøre bolden ren mellem slagene.

Der findes også små boldvaskere, som kan være en super fin ide at have hængende fast på bag’en.  Hvis der ikke er boldvaskere på hvert hul, så har man sin egen, mobile boldvasker lige ved hånden. Det er som oftest en lille svamp i en holder, som man skal gøre våd og så kan man gøre sin bold ren igen – uanset hvor på banen man befinder sig.

Endelig får du måske brug for en paraply. Både i regnvejr og i fuld sol, kan det være dejligt at kunne få lidt læ eller skygge mellem slagene. Og hvis det bare er en lille byge, så behøver du ikke at tage al regntøjet på, men kan blot slå din paraply op. Golfparaplyer er typisk ret store, så du og dit udstyr skulle være dækket godt ind under den.

Til slut er det SÅ vigtigt, at du har noget med du kan spise og drikke. Golf tager tid at spille og alt efter tidspunktet, så kan både madpakke, snacks, frugt eller lidt sødt, få humøret op på runden. Så en drikkedunk er en god anskaffelse og der er ofte vandposter undervejs på runden, så man kan fylde op, som man kommer frem.

Nu er du klar til din første runde - glæd dig 😀

 

Golf på Lübker golfbane på Nord Djursland

  1. Sådan kommer du let i gang med golf
  2. Find et sted med introforløb
  3. Hvad udstyr skal man have?
  4. Hvilket tøj skal jeg have på?
  5. Hvad skal med i bag’en?