5 gode grunde for at starte til golf ⛳️

5 gode grunde for at starte til golf ⛳️

Pas på 🏌️‍♀️🏌️‍♂️

- du bliver bidt af det og tænker kun på golf!

Egentlig startede jeg med golf, fordi min mand sagde, at det helt sikkert ikke var noget for mig… så blev jeg alligevel lidt nysgerrig og fast besluttet på, at modbevise det 😉 Han havde spillet siden han var barn, men med en lang pause, mens vores børn voksende op.

Jeg havde jo gået med nogle runder og undret mig over, hvor meget der var at tale om, efter HVER golfrunde – og jeg kunne sagtens mærke, hvor vigtigt det var at komme rundt om ALLE hullerne og fornemmede også den gensidige interesse der var, for at tale om hinandens slag bagefter.

Men det forstår jeg jo godt nu, hvor jeg selv er begyndt at spille – for golf er meget mere end blot at få bolden spillet op ad banen. Det er meget mere komplekst og uforudsigeligt og spillet ændrer karakter hele tiden. Det er aldrig kendeligt og bliver ved med at udvikle sig. Spillet byder hele tiden på nye udfordringer og utrolige stjernestunder, hvor du føler dig taknemmelig for at have valgt så fantastisk en sport!

Nedenfor har jeg listet min top-5, over de bedste grunde for at starte til golf – men pas på, for når du først er blevet ramt af golf-feber, så er der ingen vej tilbage.

 Golf er et dejlig socialt spil, der spilles på tværs af alder, køn og dygtighed 

  1. Golf er socialt og sjovt

Det er kombinationen af godt samvær og spil på banen der gør golf så sjovt. Der er en aktivitet; en mening med at være ude i naturen og spillets mange op og nedture, gør at man snakker om oplevelserne undervejs og ikke mindst bagefter – hvor en dejlig stor fadøl på terrassen virkelig er noget, man har fortjent.

Det er en fantastisk måde at være sammen med sine venner, sine børn eller sin partner på – golf kan spilles på tværs af alder, køn og erfaring, da handicap systemet gør det muligt at alle kan konkurrere på lige fod – læs mere om handicap reglerne her: link til DGU)

Det interessante er, at selvom vi alle har noget forskelligt, som vi elsker ved golf, så bringer golf folk sammen og en runde sammen på golfbanen åbner op for gode relationer og giver mulighed for at skabe nye minder – både med dem man kender eller med nye kontakter fra golfklubben.

  1. Natur og sund livsstil – hele livet!

Det at tilbringe megen tid udenfor er simpelthen bare dejligt og alle golfbaner ligger i den skønneste natur. Når du zoomer ud fra spillet og betragter landskabet og de smukt anlagte fairways og greens, så føler du dig glad og taknemmelig for at være en del af det.

Men det er også en fantastisk måde at træne og forblive aktiv på hele livet. Du går faktisk over 10 kilometer på en golfrunde, hvilket er en god måde at forbrænde kalorier på.

Jeg kan sagtens mærke, at jeg er mere fit i golfsæsonen og faktisk taber mig, fordi jeg går så meget - det bliver jo til en 2-3 runder per uge gennem hele sæsonen, som jo går fra april til september.

Nivå golfbane en dejlig martsdag på hul 8

  1. Golf styrker din koncentrationsevne – du må fokusere!

I starten er det selvfølgelig den største udfordring bare at ramme bolden. Det kræver stor koncentration og vedholdenhed at få koordineret krop og arme til at ramme bolden, så den faktisk kommer op i luften og afsted. Men når det så pludselig lykkes, så er glæden ikke til at tage fejl af og man får stor motivation af de gode slag og en kæmpe lyst til at gøre det igen og bedre!!!

Når du begynder at se forbedringer i dit sving eller dit golfspil, så er det ofte her, de fleste bliver ”hooked” – man tror på det og vil have mere af den gode følelse af at lykkedes.

Man opdager, at man bliver så optaget af spillet, at alt andet må træde i baggrunden – al tankekraft går til at slå og til at forberede sig på det næste slag. Ens trivielle eller hektiske hverdag træder i baggrunden og der er kun dig, dine medspiller og hvordan spillet udvikler sig, der er interessant og derfor bliver det også en meget intens oplevelse – som man har brug for at tale om bagefter 😀

  1. Kend dig selv – og andre gennem spillet

Man kan spille golf på mange niveauer og man møder mange typer golfspiller på sin vej – det er både spændende, udfordrende og mentalt krævende at tilpasse sig andres spil, samtidig med at man skal holde fokus på sit eget!

Det tog mig f.eks lang tid at ville spille med andre, end dem jeg kendte og som vidste, hvordan jeg spillede. Det kræver mod at vise sit niveau overfor andre – og man vil gerne vise alt det bedste man har lært, men netop derfor går det sjældent godt…

Så man skal arbejde med sig selv og ikke være for hård ved sig selv undervejs på runden. For det går jo op og ned for ALLE og det er jo netop, hvordan man kommer videre fra et dårligt slag, der hjælper en på rette vej. 

Det interessante er, hvordan du selv kan forbedre dig – fysisk som mentalt. For det bliver en rejse, som du begiver dig ud på, som hele tiden vil ændre sig. Ligegyldigt, hvor god du bliver, så kommer du aldrig til det punkt, hvor du har knækket koden til golf. Men det gælder om at nyde både de gode og de mindre gode runder og tro på det!

Med træning, spil og en positiv tilgang, så vil man opleve rigtig mange fantastiske golfrunder 🍀

    5. Golfrejser

Noget af det gode ved golf er muligheden for at kunne rejse ud og spille. Faktisk var det nok det, jeg i starten syntes lød mest tillokkende: stikke af fra sne og kulde og spille i sol og varme sydpå for på den måde at forlænge golfsæsonen.

Selvom det lige varende nogle år inden jeg var klar til nye baner - så indrømmer jeg gerne, at jeg nu værdsætter at få nye golfoplevelser. Til at begynde med, så spillede vi andre baner i Danmark, men i de seneste år, har vi også afprøvet nogle baner i udlandet og det har virkelig været en fantastisk oplevelse – læs om vores tur til Kaiserwinkel golf i Østrig i sommeren 2021 her.

Kaiserwinkel golfklub Østrig sommeren 2021

Det er kombinationen af at se en anden side af landet og være en del af deres hverdag, som gør det til en god, kulturel oplevelse – derudover er det selvfølgelig dejligt at have rørt sig og så efterfølgende forkæle sig selv med nogle af de lokale delikatesser 😉

Golfrejser er i de seneste år blevet mere og mere populære og især grupper synes at tage fart. Tidligere var det især mændene der tog afsted (for at spille golf fra morgen til aften) - men nu er der mange pigegrupper der tager afsted, hvor golfen bliver kombineret med vinsmagning, opera, gourmetmiddage eller wellness - what's not to like 🍷🏌️‍♀️☀️⛳️

Følg disse trin for en god opstart:

  1. Sådan kommer du let i gang med golf
  2. Find et sted med introforløb
  3. Hvad udstyr skal man have?
  4. Hvilket tøj skal jeg have på?
  5. Hvad skal med i bag’en?
  6. Småting der er uundværlige på runden

Nu er du klar til din første runde 😀