Helsingør golfbane – flot parkbane med helt naturlige udfordringer

Helsingør golfbane – flot parkbane med helt naturlige udfordringer

På toppen af Sjælland ligger en af Danmarks ældste golfbaner og man fornemmer med det samme, at stedet emmer af historie. De kæmpestore træer der har stået her i flere hundrede år, skaber en virkelig flot kulisse for golfbanen, som bugter sig ind og ud mellem de majestætiske træer, sirlige stengærer og fine vandløb. Man føler sig lille og eftertænksom, når man går rundt på banen og tænker over, hvad der mon har foregået her i alle de år…

Helsingør golfbane - en fantastisk parkligende golfbane

 

Stedet har en virkelig god atmosfære og allerede fra drivingrangen, får man et flot view over det imponerende anlæg, der udover de gode træningsfaciliteter også har en rigtig fin par 3 bane.

Helsingør golfbane med gode træningsforhold

Det gjorde bestemt heller ikke noget, at september viste sig fra sin aller bedste side og at solen skinnede smukt på den lækre, parklignende bane. Vi var blevet sat i stævne en rolig formiddag af match komiteen for vores dameklub. Det var sæsonafslutning, som vi ofte afholder på ”udebane” og det er altid spændende (og udfordrende) at spille på en anden bane end man plejer.

Og denne bane har virkelig noget at byde på – ikke to huller er ens og man får brugt alt udstyr i baggen, mens man kæmper sig frem – og der skulle virkelig kæmpes! Det kræver for det første et godt, retningsstabilt sving og en god portion ”course management ”at bevæge sig hensigtsmæssig rundt på banen, men det kræver også en vis stamina for at holde humøret oppe, når tingene ikke går helt efter planen.

Det var svært for mig at holde mig på fairways og det forekom, at jeg ramte hvert et muligt træ, på min vej fra tee – nogle gange endte det godt, når bolden ramte en heldig gren, men for det meste skulle der et lille placeringsslag til, for at komme retur på de smalle fairways. 

Hullernes forskellighed er inspirerende og en fornøjelse at spille, men det kræver også koncentration og at man hele tiden er opstillingsparat og realistisk i forhold til ens formåen – dette er en reminder til mig selv, om ikke at forsøge at slå over de høje træer på hul 8 og til ikke at tage fairwaykøllen i forsøget på at komme over vandløbet på hul 15 i andet slaget!

 

Helsingør golfbane - med mange naturlige forhindringer

Vi havde hver fået en baneguide (og en lille goodiebag med tees, pitchfork og et markeringsmærke) og den var faktisk en ret stor hjælp og gav gode råd og tips til, hvor det kunne være en fordel at placere sig…. Så var det bare udfordringen at tro på det og at føre det ud i livet!!

Jeg spillede med 3 andre mere erfarne spillere og selvom vi alle synes banen var krævende, så nød vi den skønne, velplejede bane og det faktum, at vi har en fantastisk dag sammen. Det er totaloplevelsen af at blive udfordret, blive frustreret og glad igen for de slag der fungerer - og nærmest lykkelig, når et hul pludselig går over al forventning (jeg lavede et sandslag fra bunker efter at have rodet lidt rundt mellem træerne, som ramte pinden og landede direkte i hullet!!! :-))

Så Helsingør, jeg kommer igen – lidt mere ydmyg og klogere, nu hvor jeg har prøvet kræfter med banen, men også optimistisk og sikker på, at næste gang går det sikkert meget nemmere (måske).

På gensyn!