Royal Golf står kvivskarpt og lækkert og man har det meget for sig selv

Royal Golf i København

 Imponerende, teknisk svær bane 😅 med smalle fairways og kuperede, lynhurtige greens/juni 2022 

Royal Golf Club tæt ved København med fantastiske golfoplevelser i naturskønne omgivelser

Royal Golf - bare navnet lyder allerede ret storslået og man bliver da heller ikke skuffet, når man drejer ind på parkeringspladsen – førstehåndsindtrykket bekræfter, at den her bane er bygget til noget stort!

Det hele spiller med lækre klub-faciliteter og en flot restaurant med overdækket terrasse – der er bare ret tomt denne mandag formiddag, hvor solen ellers skinner fra en skyfri himmel. Men så har vi det hele lidt for os selv og kan slå ud i god ro og mag på hul 1.

…. og det skulle vise sig at være en klar fordel – for bare på hul 1 mistede jeg 3 bolde. Fairways er smalle og man har frit udsyn og kan egentligt godt se, hvor det ville være hensigtsmæssigt at lande bolden – men sådan går det jo ikke altid og da roughen er høj og ubarmhjertig, så sluger den simpelthen bare boldene.

Så vi holdt hurtigt op med at lede – hvis man bare er lidt ude i roughen er den væk. Så frem med ny bold - tag din straf og kom videre!

 

Smuk designet baneanlæg møder en på Royal golf ved København City

Men efter et par strabadserende starthuller, hvor man på den hårde måde lærer at finde mere hensigtsmæssigt værktøj frem af bag’en, så begyndte det at gå lidt bedre. Der blev endda overskud til at nyde det flotte golfanlæg og sætte pris på den store naturoplevelse, som det også er.

Royal Golf Club er en mesterskabsbane i særklasse

Selvom banen ligger bare nogle få kilometer fra København City, så er fairways tilrettelagt  således, at man får oplevelse af at gå ude på landet - mellem høje træer og fine vådområder (der er vand på 7 af hullerne!). Der er selvfølgelig også huller, hvor man har kig til de arkitektoniske store og flotte bygninger der er skudt op i Ørestaden som Royal Arena og Hotel Bella Sky og Metroen kommer også forbi i det fjerne for at minde om, at vi faktisk er ganske tæt på storbyen og en metrostation i gåafstand til golfklubben.

Det virker som om, at området bliver flittigt brugt at de lokale, men det forstyrrer slet ikke, når en løber eller hundelufter kommer forbi – det er bare dejligt at andre kan nyde de fine områder.

Royal golf byder på udfordrende golf i flotte omgivelser

Så alt i alt en KÆMPE anbefaling herfra – den bane skal prøves. Men den kræver fuld fokus og mental styrke, når tingene ikke går den lige vej mod målet.  Selv på greens har man brug for den store green-læser eksamen. For greens er store, kuperede og lynhurtige, men er spændende og udfordrende designede, så man kan ikke ånde lettet op førend bolden lander i cuppen 😀

Men som sagt var der lidt stille og det er en fordel på banen, men restauranten var lukket da vi kom ind og vi var henvist til en automat, hvor vi kunne trække lidt koldt at drikke. Så hul 19 var ikke noget at skrive hjem om – det vil være en stor fordel at der kommer mere gang i banen på sigt, så der også kan komme lidt mere gang i faciliteterne rundt om banen.