Kaiserwinkel golfklub Østrig

Tip! Hvordan lister jeg lidt golf ind i sommerferien?

For mange er januar det tidspunktet, hvor man hungrene efter sol og varme, tilrettelægger hvordan og hvor sommerferien skal holdes. For nogle vil golf være destinationen eller målet for ferien – for andre vil det være et spørgsmål om hvordan, man kan snige lidt golf ind i familieferien.

Kaiserwinkel golfklub i Østrig

Det er sidstnævnte vi har en idé for - baseret på sidste års erfaringer. Udfra billedet kan man triangulere sig frem til, hvor vi samlede de gode oplevelser, men man kan osse bare læse videre, så kommer svaret.

Vi har haft mange, dejlige bilferier til nord-Italien, men i takt med at børn og baggage voksede og fly-billetter faldt i pris, så har vi i en periode været væk fra de eventyr, som bilturen byder på. Sidste år havde coronaen ground’et rigtig mange fly og piloter, så vi valgte at genopfriske bilferiens glæder, da vi satte familien i stævne i Toscana. Vi kører via Brenner-passet og har tradition for at gøre holdt i et bayersk gæstgiveri i den sidste tyske by (Oberaudorf) inden Küfstein-grænsen til Østrig.

Hver gang vi er nået frem til Frau Schmid ’s solbeskinnede terrasse og har fået en Auerbräu i hånden til at dulme tørsten med og alt imens Frau Schmid laver bratkartofln og steger schnitzler - så brister det hver gang ud af mig ”hvorfor er det egentlig, vi kører videre herfra?” 

Og sidste år skulle altså være året, hvor vi skulle gøre det lidt anderledes!!

2021 var jo; på så mange måder mærkeligt og gav virkelig anledning til at gøre mange ting anderledes. Der var derfor mulighed for at gøre op med gammel vane og vi bookede i et øjebliks revolte, 2 dage hos Frau Schmid og de 2 x 65€ væltede ikke feriebudgettet… 

Og så var det jo mit snit til at snige lidt golf ind på turen. I sådanne situationer er Google din ven.  Oberaudorf ligger i Tyskland 500m vest for motorvejen – lige på den anden side af motorvejen har vi Østrig hvor en lille dal strækker sig ind de østrigske Alper.  Det er 15 km inde i den dal, at jeg fandt Kaiserwinkel golfklub.

Kaiserwinkel giolfklub Østrig

Udfra devisen ”Travel light-Travel far” lod vi køller og bags blive hjemme.  Vi lejede køller (16€ /sæt) og en golfbil (35€) for ikke at lade Alperne tærer for meget på kræfterne.  Nu er det jo ikke et eventyr hvis alt går efter planen. Blandt erindringerne for 2021 er blandt andet den heftige regnperiode, der hærgede Tyskland med massive oversvømmelser flere steder til følge.

Vores tur igennem Tyskland foregik sammen med opklaringen efter regnvejret. Det var først et godt stykke syd for München, at vi indhentede bagenden af regnvejret.  Strengt taget lignede det ikke at golf ville blive muligt, da vi landede hos Frau Schmid søndag aften, men golfere er evindelige optimister, der ikke lader 50 dårlige slag tage glæden fra et enkelt godt. Så mandag morgen begav vi os ad små veje op igennem en kombination af tåge og regntæt skydække til Kaiserwinkel Golf i fast tiltro at opklaringen ville fortsætte sin vandring. Da vi senere kom til 19. hul skinnede solen da osse fra en skyfri himmel!

Kaiserwinkel golfklub Østrig

Det yder ikke banen fuld retfærdighed at anmelde den på basis af de usædvanlige vejrforhold den tydeligt havde været udsat for. Den var for våd til golfbiler og det var tydeligt, at den flod som indgik i banearkitekturen, var ved at sprænge rammerne af begejstring for at bringe regnvand ned fra bjerget. Men over kom vi 👍

Kaiserwinkel golfbane Østrig

Og de første mange huller fortaber sig desværre lidt i den grå dis, der udgjorde efterdønningerne af det episke uvejr. Men opklaringen var spektakulær og snart tonede bjergene frem og gjorde hvert et hul til en oplevelse - så upåagtet, at vi kæmpede lidt med spillet under de vanskelige forhold, så er vi ikke i tvivl om banens normalt høje standard og kvaliteter.

Kaiserwinkel golfbane Østrig

Kommer vi tilbage? Ja, det er stensikkert.

Efter runden valgte vi at trille tilbage igennem dalen, der nu var henlagt i solskin og synlig i al sin ”Sound of Music” idyl. Det forekom at hele dalen var anlagt til østrigsk sportsferie-paradis med ridning, golf, tennis, vandsport og naturligvis ski-løb. Derfor var det heller ikke vanskeligt at finde et Hotel am See med en hyggelig udsigt til alle faciliteterne

Og herfra kan vi klart opfordre til at gøre ophold undervejs på rejsen. Forlad motorvejen og gå på opdagelse i uprøvet terræn. Lidt planlægning skader ikke, men eventyret venter helt sikkert - f.eks i Walchsee dalen i Østrig 😀

Østrig's charme efter en dejlig golfrunde